Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "899"
  ["name"]=>
  string(5) "ITAKA"
  ["company_name"]=>
  string(33) "Itaka Hungary Utazási Iroda Kft."
  ["company_city"]=>
  string(11) "Herveghalom"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "2053"
  ["company_address"]=>
  string(19) "Árvalányhaj u. 9."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "27825095-2-13"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "13-09-219722"
  ["licence_number"]=>
  string(8) "U-001969"
  ["email_reservation"]=>
  string(13) "info@itaka.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(12) "www.itaka.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2022-10-06 11:05:14"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-10-06 11:59:18"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
ITAKA

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Róma városlátogatás

Utazás alapadatai 2883

4 csillag
Repülő
Budapest BUD
1 felnőtt
2024-08-17, 4 nap / 3 éj
Róma városlátogatás (****)
Reggeli
Egyágyas szoba (L136)
Teljes ár
300.490 HUF /1 fő
 
                                        

Az ajánlat előnyei

4*-os szálloda ;Vatikán látogatás belépőjeggyel és magyarnyelvű idegenvezetéssel (fakultatív) ;Róma felfedezése magyar nyelvű idegenvezetővel (fakultatív)

Fakultativní služby

Róma belvárosa: 15 500 Ft/fő
Római séta 15 500 Ft/fő
Ókori Róma: 15 500 Ft/fő
Vatikán látogatás belépőjeggyel*: 42 000 Ft/fő

*2024. január 1-től a Vatikán maximum 20 főre korlátozta a csoportok létszámát, valamint előírta a belépőjegyek névre szóló előzetes megvásárlását. A Vatikán belépőjegyek nem módosíthatók és nem visszatéríthetők. (Utas általi útlemondás esetén a Vatikán belépőjegy árát 22 000 Ft/fő összeget nem áll módunkban visszafizetni.) A jegyfoglalás a látogatást megelőző 60. naptól lehetséges. Kiemelt időszakokban a jegyek akár 60 napon belül is elfogyhatnak. A fentiek alapján irodánk a csoportos idegenvezetést maximum 20 fővel tudja biztosítani, a beérkezett foglalások sorrendéjben és a jegyek elérhetőségének függvényében. Amennyiben a Vatikán programon szeretnének részt venni, kérjük, hogy az útra történő jelentkezéssel egyidőben foglalják be ezt a fakultatív programot is! 20 fő felett kapacitástól függően, helyi idegenvezetőnk segítségével a helyszínen tudnak egyéni belépőt vásárolni. Megértésüket köszönjük!

A  fenti fakultatív programok minimum 15 fővel indulnak, a részvételi díja tartalmazza a helyi magyar nyelvű idegenvezetőt és az audi guide-ot. A  programok gyalogosan és helyi tömegközlekedési eszközök igénybevételével történik. A programok során a Vatikán látogatás kivételével a műemlékeket kívülről tekintjük meg.

Információ

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetőt az érkezéskor és az induláskor valamint a fakultatív programok során, a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő.
Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek kb. 50 mely a helyszínen fizetendő, idegenforgalmi adó 7,5 EUR/fő/éj közvetlenül a szállodának fizetendő. Egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 20 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a

A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő névmódosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni.
Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!

Útiterv

1. nap: Érkezés Rómába a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával, ahol magyarul beszélő idegenvezető várja utasainkat. Transzfer a szállodához.

2. nap: Délelőtt fakultatív félnapos Róma belvárosa -Róma elegáns történelmi központjában sorra vesszük a város ikonikus nevezetességeit: a díszesen kiépített Spanyol lépcsőt; az Édes élet című Fellini filmből is jó ismert Trevi kutat; a római civilizáció egyik jelképét a Pantheon-t; a templomokkal és palotákkal körbevett Navona teret, a Piazza Colonna-t Marcus Aurelius márványoszlopával; valmint Hadriánusz császár templomát. A séta során további érdekes látnivalókat is érintünk, úgymint Madonna megjelenésének helyszínét, egy nyitott Bevásárló udvart vagy a San Luigi dei Francesi templomot, melynek kápolnáját Cavaraggio művei díszítik.  Délután félnapos fakultatív program a Vatikánban.  A katolikus egyház központjában látogatást teszünk a Vatikáni Múzeumban és megcsodáljuk Michelangelo világhírű alkotását a a Sixtus Kápolnát. A program a Szent Péter Bazilkánál ér véget, a templom megtekintése, amennyiben a Vatikán nem korlátozza annak látogatását, egyénileg történik.

3.nap: Délelőtt félnapos fakultatív Római séta – A programot a Piazza Venezián kezdjük, a II.Viktor Emanuel emlékműnél, melynek felsőbb szintjeiről gyönyörű panoráma tárul elénk. A világ legharmonikusabban megtervezett tere, a Capitolium tér, közelében megnézzük Róma jelképét ábrázoló anyafarkas bronzszobrot. Megnézzük Julius Caesar meggyilkolásának helyszínét a Largo Argentina-t és elsétálunk a S.Maria in Ara Coeli (az ég oltára) templomhoz. A történet szerint itt jósolták meg, hogy a régi Istenek világát egy szűz gyermeke váltja meg.  A programot a délelőtti piacnak helyet adó Campo de fiori-n zárjuk. Délután fakultatív félnapos Ókori Róma program – program, melynek során megismerjük az ókori Róma „leg” -jeit: legelső közterét a Forum Romanumot, legelső lakóhelyek helyszínét a Palatinus dombot, a császári fórumok területét, amely Traianus császár uralkodása alatt volt a legnagyobb. A Pietro in Vincoli templomban megnézzük Szent Péter bilincseit, valamint Michelangelo utolsó befejezett szobrát, a Mózest is. Végül körbejárjuk a legelső római Amfiteátrumot a Colosseumot.  

4. nap: szabadprogramDélután transzfer a repülőtérre, hazautazás Wizzair menetrend szerinti járatával.

Érintett területek

 • Olaszország
 • x

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok