Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS

Utazás alapadatai 2151

4 csillag
Repülő
Budapest
1 felnőtt
2024-09-26, 4 nap / 3 éj
ISTENI ATHÉN - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS (****)
Reggeli
Egyágyas szoba
Teljes ár
429.000 HUF /1 fő
 
                                        

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Athén – (Szunion-fok – Mükéné – Epidaurosz – Nafplio)

Athént, az európai kultúra bölcsőjét személyesen megismerni életre szóló élmény. A több mint 3000 éves metropolisz a demokrácia, a színház, a modern európai tudomány és filozófia, az ókori és újkori olimpiák születésének helyszíne, temérdek ókori görög, római és bizánci emlék őrzője. A fiatalabb generációk számára hatalmas élmény a páratlan ókori "díszletek" között barangolni és látni megelevenedni a történelem és művészettörténet órákon tanultakat. A város fölé magasodó Akropolisz ikonikus látképét biztosan sokáig emlegetik majd a gyerekek is, megpillantani a fennséges Parthenónt, Erekhtheion szentélyének kecses nőalakjait, Dionüszosz színházát vagy Zeusz szentélyét felejthetetlen élmény. A műemlékek felfedezése közben egy-egy mediterrán hangulatú taverna teraszán megpihenve azt is megértjük, hogy a görögök nemcsak régen, ma is tudják, hogyan kell élni és megélni a pillanatot. Tartson velünk egy felejthetetlen családi városlátogatásra az ókori kultúra fellegvárába és fedezze fel a nyüzsgő Athén történelemmel átitatott szegleteit.

1. nap • Athén

Elutazás repülőgéppel Budapestről Athénba a délelőtti órákban. Az érkezést követően félnapos panoráma városnézés a görög fővárosban, melynek főbb látnivalói: a fehér márványból készült Panathinaiko Stadion (Kallimarmaro) és a Zappeion csarnok, amelyekben 1896-ban az első újkori Olimpiai Játékokat tartották, az Olümpiai Zeusz temploma, a neoklasszicista Venizelos sugárút, ahol az Akadémia, a Nemzeti Könyvtár és az Egyetem található, továbbá a Hadriánusz-diadalív, a Parlament és az ismeretlen katona sírja. Ezt követően a város fölé magasodó fellegvár, az Akropolisz megtekintése, mely védőistennőjének Pallasz Athénénak születésnapján a Panathénaia szertartás színtere is volt, mely során a szent úton végighaladó díszmenet résztvevői az istennő kultusztemplomához érve áldozatot mutattak be. A Propülaia, a díszbejáratot követően látogatás Athéné Niké templománál, mely a perzsák felett aratott győzelem emlékére épült az i.e. V. században, majd a karcsú attikai ión stílusú Erechtheion szentélynél, melynek legszebb része a kóré csarnoka, melyben kecses női alakká formált márványoszlopok, a kariatidák találhatók. Ezt követően a dór oszlopsorokkal díszített Parthenón megtekintése, mely a görög építészetben is ritka méretekkel – 70 m hosszú és 31 m széles nyolcoszlopos homlokzattal – rendelkező templomot Athéné 12 m magas szobrának befogadására építették. Habár a szobor nem maradt fenn, a Parthenón máig a görög civilizáció szimbolikus jelképének számít, melynek igazi pompájáról az Új Akropolisz Múzeum megtekintését követően lehet véleményt alkotni. Szabadprogram a város hangulatos negyedében a Plákán. Fakultatív program: görög vacsora egy helyi tavernában. Három éjszakai szállás reggelivel Athénban.

Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

2. nap • Athén (Szunion-fok)

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív program: egész napos városnézés ebéddel; a Nemzeti Régészeti Múzeum, az ókori Agora és a Szunion-foknál található Poszeidón-templom felkeresése. A Nemzeti Régészeti Múzeum felbecsülhetetlen antik gyűjteményének megtekintése, melyben többek között megtalálható Agamemnon aranyból készült halotti maszkja. Később az ókori Agora felfedezése, melynek nagy kiterjedésű, szétszórtan elhelyezkedő emlékeket tartalmazó területe volt az athéni élet központja, itt zajlott a város kereskedelmének és igazgatásának legnagyobb része. Számos középületet tártak fel és itt található az i.e. 430 körül épült Olümposz kovácsának, a tűz istenének, Héphaisztosznak a temploma is. Attalosz sztoája, fedett piaccsarnoka ad otthont az Agora Múzeumnak, melyet a pergamoni király II. Attalosz építtetett és tárlatain keresztül ismerhető meg az athéniak mindennapi élete a neolitikumtól a török időkig. Ebédet követően kirándulás a tengerpart mentén, a Szaróni-öböl hangulatos falucskáin áthaladva a fővárostól délre található Égei-tenger fölé magasodó Szunion szirtfokhoz. Érkezés az Attika félsziget legdélibb pontjához, a tenger istenének szentelt Poszeidón-templomhoz, ahol a naplemente megtekintését követően visszatérés Athénba.

Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

3. nap • Athén (Mükéné – Epidaurosz – Nafplio)

Reggeli a szállodában, majd szabadprogram. Fakultatív program: egész napos kirándulás ebéddel az Argolis-on; Mükéné, Epidaurosz és Nafplio felfedezése. Kora reggel utazás Argolisba, a Peloponnészoszi-félsziget keleti partjára, mely a Korinthoszi-csatornán átívelő hídon érhető el. A legendás mükénéi kultúra romjainak felkeresése, melyet Heinrich Schliemann kezdett feltárni és találta rá az Agamemnónnak feltételezett sírjára és a mesés aranykincsre, melyről később kiderült keletkezési ideje három évszázaddal megelőzte az Iliászban megénekelt akháj királyt. A régészeti terület bejárása: az Atreusz kincstárának nevezett sír, az Oroszlános kapu megtekintését követően továbbutazás Epidauroszba, mely a rendkívüli akusztikával rendelkező domboldalba vájt színházáról ismert, ahol akár tizennégyezer néző is elfért. Epidaurosz az Aszklépiosz-kultusz, a gyógyítás istenének központja volt, játékokat is tartottak itt, fennmaradt stadionja és szentélye a régészeti park része. Később szabadprogram Nafplióban, a kellemes tengerparti városban, melyben régi paloták, neoklasszicista épületek, a török hódoltság emlékei is megtalálhatók. A program során ebéd. Visszatérés Athénba.

Athéni csoportos városlátogatás | OTP TRAVEL Utazási Iroda

4. nap • Athén – Budapest

Reggel kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre repülőgéppel.

Minimum létszám: 18 fő

Az ár nem tartalmazza

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók
 • fakultatív programok (minimum létszám: 15 fő)
  · Görög vacsora egy helyi tavernában
  · Athén és Szunion-fok ebéddel, belépőkkel
  · Argolis kirándulás ebéddel, belépőkkel

  *Kérjük, hogy jelentkezésüket a fakultatív programokra már megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Athén – Budapest útvonalon, 1 db fedélzeti poggyásszal
 • repülőtéri transzferek
 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- vagy négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • panoráma városnézés autóbusszal
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • magyar idegenvezető
 • helyi idegenforgalmi adó

Szállás

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- vagy négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban reggelivel

Érintett területek

 • Görögország
 • Athén
 • Athén és környéke

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok