Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS

Utazás alapadatai 2151

3 csillag
Repülő
Budapest
2 felnőtt
2024-09-01, 10 nap / 9 éj
AZERBAJDZSÁN - GEORGIA – KAUKÁZUSI KÖRUTAZÁS (***)
Félpanzió
Kétágyas standard szoba
Teljes ár
1.698.000 HUF /2 fő
 
                                        

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Baku – Gobustan – Absheron-félsziget – Shamakhi – Lahic – Sheki – Kish – Kvareli – Kondoli – Tbilisi – Sztepancminda – Gergeti – Mcheta – Gori – Upliszcihe Idegenvezető: Dr. Sárközy Miklós történész, Közép-Ázsia szakértő, a Károli Gáspár Református Egyetem docense

A Kelet-Európa és Délnyugat-Ázsia határán fekvő Azerbajdzsán tele van rejtett természeti és kulturális kincsekkel. A Kaszpi-tenger partján fekvő főváros, Baku, modern felhőkarcolói mellett középkori építményeivel kápráztatja el a látogatókat. A Kaukázus lábánál fekvő városok nem csupán hagyományokban gazdag értékeket mutatnak be, hanem hegyekre nyíló lélegzetelállító látvánnyal is szolgálnak. Azerbajdzsán egyedi hangulatának megismerését követően az út Georgia különleges ízei és építészete felé kalauzolja az utazókat. A páratlan természeti látványosságok és kulturális értékek mellett lehetőség nyílik a helyi gasztronómia, köztük a helyi borok megismerésére. Fedezze fel e két kaukázusi országot új körutazásunk alkalmával.

Azerbajdzsán-Georgia – kaukázusi csoportos körutazás - csoportos körutazás az utazásszervező utazási iroda szervezésében

1. nap • Budapest – Baku

Elutazás repülőgéppel, átszállással Azerbajdzsánba. Érkezés Bakuba az esti órákban. A XIX. század közepén a főváros közelében fúrták meg a világ első olajkútját; ekkor kezdte meg Baku gyors ütemű fejlődését. Az ókori romok mellett ma már a városkép részét alkotja több olyan modern épület is, mint a zoroasztriánus múltat jelképező Láng-tornyok, vagy a feltekert szőnyeget ábrázoló Szőnyegmúzeum épülete. Vacsora és szállás Bakuban.

2. nap • Baku

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Bakuban. Séta az óvárosban, mely a Sirvansah térrel és a XII. századi Szűz-toronnyal együtt 2000 óta alkotja az UNESCO Világörökség részét. A városkapu és a karavánszeráj megtekintése, majd látogatás a sirváni sahok palotaegyüttesében, melynek része öt udvar, a királyi palota és a királyi mauzóleum, valamint a régi mecset is. Ebéd egy helyi étteremben. A délután folyamán látogatás az iraki-britt származású építész, Zaha Hadid által tervezett Heydar Aliyev kulturális központban. Az ívelt stílusú épületegyüttesben koncertterem, galéria és múzeum is megtalálható. Szállás Bakuban.

Azerbajdzsán-Georgia – kaukázusi csoportos körutazás - csoportos körutazás az utazásszervező utazási iroda szervezésében

3. nap • Gobustan – Absheron-félsziget

Reggelit követően utazás a Lökbatani sárkúphoz, amely a világ legaktívabb iszapvulkánja. Az egyedi természeti jelenségből az országban több mint 300 található, ezért is nevezik Azerbajdzsánt a tűz földjének. Továbbutazás Gobustánba, ahol az UNESCO Világörökség részét képező ősi sziklarajzok láthatók. Visszautazás Bakuba, ahol a Bibi-Heybat mecset megtekintése, majd ebéd egy helyi étteremben. A délután folyamán utazás az Absheron-félszigetre, ahol látogatás az Ateshgah tűztemplomban, ahová a selyemút zoroasztriánus zarándokai jártak imádkozni. Vallásukban a tűz a rituális tisztaság szimbóluma. A Janar Dag (égő hegy) megtekintése. A domboldal lángjait mai napig a földből feltörő természetes gázok tartják életben. Visszautazás Bakuba, ahol szállás.

4. nap • Baku – Shamakhi – Lahic – Sheki (kb. 420 km)

Reggeli, majd látogatás Diribaba türbéjében. Utazás Shamakhiba, ahol a X. században lerombolt, ám a XIX. században újjáépített Dzsuma mecset megtekintése. Továbbutazás Lahic-ban, ismerkedés az UNESCO szellemi örökség listáján is szereplő helyi rézművességgel. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Szállás Shekiben.

Azerbajdzsán-Georgia – kaukázusi csoportos körutazás - csoportos körutazás az utazásszervező utazási iroda szervezésében

5. nap • Kish

Reggeli a szállodában, majd városnézés a Nagy-Kaukázus lábánál fekvő Shekiben. Az UNESCO Világörökség részét képező történelmi belváros és káni palotaegyüttes megtekintése. Ismerkedés az Azerbajdzsánból eredő shabaka (ólomüveg) készítéssel egy workshop keretein belül, majd a XVIII. századi karavánszeráj megtekintése, mely a selyemhernyó-kereskedelméről volt híres. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás Kish-be, a térség egyik legrégebbi falujába, ahol egy kaukázusi albán keresztény templom megtekintése. Szállás Shekiben.

6. nap • Sheki – Kondoli – Tbilisi (kb. 310 km)

Reggelit követően utazás határátlépéssel Georgiába; érkezés a hagyományos borkészítésről, különleges építészetről és sokszínű természeti vidékekről ismert kaukázusi ország Khaketi régiójába. Kondoliban látogatás egy helyi családi borászatban, ahol ebéd és ismerkedés a grúz borokkal. Georgiában a történelem előtti időkre nyúlik vissza a borkészítés, a hagyományos eljárás az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség része. Továbbutazás Tbilisibe, ahol szállás.

Azerbajdzsán-Georgia – kaukázusi csoportos körutazás - csoportos körutazás az utazásszervező utazási iroda szervezésében

7. nap • Tbilisi

Reggeli, majd egész napos városnézés Tbilisiben. Séta a templomokkal, zsinagógákkal és mecsetekkel teli történelmi városrészben, mely során a Metheki és az Ancsiszkati templomok is megtekinthetők. Ebéd egy helyi étteremben, majd látogatás a Narikala erődben. A délután folyamán séta a hangulatos Rustaveli sugárúton. Szállás Tbilisiben.

8. nap • Sztepancminda – Gergeti

Reggelit követően utazás Sztepancminda irányába. Útközben megálló a Zhinvali víztározónál, majd az Ananuri erőd- és templomkomplexum felkeresése. Sztepancmindában khinkali (fűszeres darálthússal töltött tészta) készítéssel egybekötött ebéd egy családnál. Továbbutazás a 2170 méter magasan fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz, ahonnan tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik az 5054 méter magas Kazbegire, a Kaukázus egyik legmagasabb vulkáni csúcsára. Visszautazás Tbilisibe, ahol szállás.

Azerbajdzsán-Georgia – kaukázusi csoportos körutazás - csoportos körutazás az utazásszervező utazási iroda szervezésében

9. nap • Mcheta – Gori – Upliszcihe

Reggeli a szállodában, majd utazás Mchetába, ahol az UNESCO Világörökség részét képező VI. századi Jvari és a XI. századi Szvetichoveli székesegyházak megtekintése. Továbbutazás Goriba, ahol látogatás a világ egyetlen Sztálin múzeumának megtekintése. Utazás Upliszcihe sziklába vájt városába, mely az időszámításunk előtti első évezredben élte virágkorát és több mint 700 mesterségesen sziklába vájt „épületet” foglalt magába. Visszautazás Tbiliszibe, ahol vacsora és szállás.

10. nap • Tbilisi – Budapest

A hajnali órákban hazautazás repülőgéppel, átszállással Budapestre. Érkezés a menetrend szerint.

Minimum létszám: 15 fő

Az ár nem tartalmazza

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • vízumdíj
 • borravalók

Az ár tartalmazza

 • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Baku és Tbilisi – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   
 • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
   
 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 1 éjszaka az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)
   
 • félpanziós ellátás
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   
 • magyar idegenvezető

Szállás

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban (melyből 1 éjszaka az elutazás napján van és a menetrend függvényében a szállodában tartózkodás nem teljes éjszaka)

Érintett területek

 • Azerbajdzsán
 • Baku

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok