Csillagtúrák Andalúziában, Tengerparti pihenéssel

Csillagtúrák Andalúziában, Tengerparti pihenéssel

Magyarul a „Napos Part” melyet sokan „Európa Kaliforniájának” neveznek. Ez Európa legdélebbi pontja, néhány kilométerre a Gibraltári-szorostól, melynek másik oldalán már Afrika terül el. A partszakasz neve is arra utal, hogy ez az ország legnaposabb, több kilométer hosszú tengerparti szakasza, ahol egymást érik a jobbnál jobb üdülőhelyek. Spanyolország egyik legismertebb, és a legnépszerűbb részének számító, csodálatos szépségű Andalúzia rendkívül gazdag kulturális örökségét, gasztronómiai kínálatát, hangulatos kis „fehér” falvait, csodálatos városait, történelmi emlékeit kínálja. A Sierra Nevada hegyvonulatai, és napsütéses tengerpartok igazán vonzóak. Andalúzia híres a bikaviadalokról, a fl amenco táncról és a sherry likőrről. A turisták körében hatalmas presztízse van Granadának és Cordobának. A régió „fővárosa” Sevilla.1. nap: Budapest - Malaga
Utazás menetrend szerint Budapestről Malagába. Transzfer Torremolinos üdülőhelyre. A szállás elfoglalása a Blu Sea Grand Hotel Cervantes vagy a Melia Costa del Sol szállodában (7 éj).

2. nap: Szabadprogram
Reggeli, egész nap szabadprogram. Szállás a foglalt szállodában.

3. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás
Reggeli, pihenés a foglalt szállodában vagy egész napos fakultatív kirándulás Gibraltárba. Gibraltáron megtekintjük a mór erőd romjait, a Szent Mihály cseppkőbarlangot, az Európa pontról pedig elénk tárulnak Afrika partjai. Szabadidejükben a brit fennhatóság alatt álló terület vámmentes boltjainak kínálatából szemezgethetnek Szállás a foglalt szállodában

4. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás
Reggeli, pihenés a foglalt szállodában vagy egész napos fakultatív kirándulás Marokkóba. A korai reggelit követően hajózunk Afrikába. Panoráma városnézés Tangerben, egészen az Espartel fokig, ahonnan a Földközi tenger és az óceán is látható. Gyalogosan keressük fel a Kashbát, azaz a bazárt. Egy hangulatos étteremben, helyi különlegességeket kínálnak ebédre. Ezután szőnyegbemutató és vásárlási lehetőség. Késő este érkezünk vissza a szállodába. (A hajózás miatt a program időjárás függő!). Szállás a foglalt szállodában.

5. nap: Cordoba
Reggeli, majd egész napos kirándulás Cordobaba. Az egykori kalifátus székhelyén, mely az UNESCO Világörökség része, meglátogatjuk a Mezquitat, mely Andalúzia egyik legismertebb látnivalója. Az iszlám ibériai hatalmát szimbolizáló XII. századi mecsete elkápráztatja a látogatót több mint 850 jáspisból és gránitból faragott oszlopával, s a közepébe ágyazott XVI. századi katedrálissal. Szabadidő a város szívében található régi zsidónegyedben, melyben a keskeny macskaköves utcákat ezüstművesek üzletei szegélyezik. Szállás a foglalt szállodában.

6. nap: Sevilla
Reggeli, majd egész napos kirándulás Sevillaba. Andalúzia fővárosával ismerkedésünk a folyóparton, a Torre del Oronál indul, majd a történelmi városmagban folytatódik. Látjuk a spanyol gótika remekének számító katedrálist, benne Kolumbusz sírját és a csodálatos Capilla Mayort, mellette a La Giraldat, azaz a harangtornyot. Muszáj sétálnunk a Plaza de Espanya-n, mely gigantikus méretivel otthont adott a Star Wars néhány jelenetének is. Séta a romantikus Santa Cruz negyedben. A kovácsoltvas balkonok, ablakrácsok, festői sikátorok, eldugott kis terek és virágoktól roskadozó pátiók mellett ki ne hagyják az Alcazabat, a mór királyi palotát a katedrálissal szemben! Szállás a foglalt szállodában.

7. nap: Granada
Reggeli, majd egész napos kirándulás Granadaba. Először a város főutcáját, házait tekintjük meg, majd látogatás a fantasztikus Alhambrában, mely az UNESCO Világörökségének része. Alcazaba a legrégebbi része az Alhambrának, mely az Albacín negyedre, a Sacromonte-re és a Sierra Nevada nyolc hófedte csúcsára néz. Palacio Nazaries XIV. században épült palota megszámlálhatatlan teremmel, folyosóval, berakott mennyezettel, festett csempékkel, bonyolult fafaragásokkal és csillogó medencékkel lélegzetelállító látványt nyújt. Az Alhambra keleti oldalán közelíthetjük meg a Generalife-t teraszos kertjeivel, csodálatos illatozó virágjaival, vízeséseivel és szökőkútjaival. Szállás a foglalt szállodában.

8. nap: Malaga - Budapest
Reggeli a szállodában. Transzfer a szállodából Malagába a repülőtérre, hazautazás a menetrend szerint Budapestre.

Ár: 895 €/fő ártól
Időpontok: 2018. árilis 21.; 2018. október 06.
Információ: A programváltozás jogát fenntartjuk!
Ellátás: Büféreggeli / fakultatív vacsora (felár ellenében).
Extra tipp: A csoportot helyi magyar idegenvezető kísérí
Garancia tipp: A program elindítása min. 20 fő esetén. További fontos információk a körutazással kapcsolatban az Ön utazási irodájában.


A körutazás fénypontjai:

  • Mezquita
  • Alcazaba
  • Alhambra

* Visszavonásig érvényes, a változtatás jogát fenntartjuk, részletekért érdeklődjőn irodánkban. Csak a visszaigazolt árak, képek, leírások, információk tekintjetőek véglegesnek. Az ajánlat tájékoztató jellegű.