$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(2) "18"
  ["name"]=>
  string(30) "Ab Agro Utazásszervező Iroda"
  ["company_name"]=>
  string(12) "AB AGRO Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1027"
  ["company_address"]=>
  string(12) "Bem rkp. 44."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "12086294-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-464333"
  ["licence_number"]=>
  string(16) "RO1320/1995/1999"
  ["email_reservation"]=>
  string(22) "abagro@mail.datanet.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(0) ""
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "0000-00-00 00:00:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-06 08:43:42"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
Ab Agro Utazásszervező Iroda

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Nagykörút Dél-Kínában - Jangce hajóúttal „kis Tibet” meglátogatásával

Utazás alapadatai 2002

Repülő
Budapest BUD
1 felnőtt
2024-09-10, 13 nap / 12 éj
Leírás szerinti ellátás
Két ágyas szoba (egy fő részére)
Teljes ár
1.425.000 HUF /1 fő
 
                                        

Chongqing – Jangce – Yichang – Kunming – Lijiang – Shangri-La

leírás

Kína nem egyszerűen egy ország, sokkalta inkább nevezhető egy különleges világnak. Az egzotikumok, az ősi kultúra, az évezredes hagyományok és a XXI. század legújabb vívmányainak egyedülálló kavalkádja. A természeti látnivalók, a modern és az ősi építészet mind egy út keretében.

 

Tervezett program:

1. nap: Budapest …

Elrepülés Budapestről. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: Chonqing – Ci Qi Kou falu – Eling Park

Érkezés átszállással Chongqingba. Chongquing a Jangce folyó partján található város. Lakosainak számát 2030-ra több mint 17 millióra becsülik. Városnézésünk keretében látogatás a több mint 1700 éves Ci Qi Kou faluban (Chongqing óvárosa), amely jelentéséhez híven olyan, mint egy hatalmas porcelánfalu. Az utcákon kézművesek és fűszerkereskedők árulják portékáikat, mintha megállt volna az idő a városnak eme részén. Ezt követően séta a 100 éves Eling Parkban. Vacsora egy városi étteremben, szállás Chongqingban.

 

3. nap: Chongqing – Dazu sziklatemplom – Jangce hajótúra kezdete

Reggeli a szállodában. Ezt követően kirándulás a Dazu sziklatemplomhoz. A X-XIII. századi több ezer faragott szobrot a kínai sziklaszobrászat csúcsának tartják, így méltán érdemelte ki az UNESCO Világörökség címet. Vacsora egy városi étteremben. Transzfer a kikötőbe, beszállás a hajóba. Szállás a hajó fedélzetén.

 

A KÖVETKEZŐ 3 NAP LÁTNIVALÓI KIS MÉRTÉKBEN VÁLTOZHATNAK, ATTÓL FÜGGŐEN, HOGY A CSOPORT PONTOSAN MELYIK HAJÓN UTAZIK.

 

4. nap: Jangce hajótúra – Fengdu

Reggeli a hajón, majd életre szóló élményt nyújtó hajókirándulás veszi kezdetét a Jangce folyón, amely Kína legnagyobb, valamint a világ 3. leghosszabb folyója. Látogatás Fengdu „szellemvárosában”. Ebéd, vacsora és szállás a hajó fedélzetén.

 

5. nap: Qutang-szurdok – Wu-szurdok

Reggeli a hajón, majd a hajóút folytatása a lenyűgöző hegyek között megbúvó falvak és szentélyek mentén: Qutang-szurdok, Wu-szurdok. Ebéd és vacsora a hajón. Szállás a hajón.

 

A hajóút során minden nap 1-2 fakultatív program közül is választhatunk, melyekre a helyszínen lehet jelentkezni (a programok ára a helyszínen fizetendő: kb. 45-50 USD-nak megfelelő CNY/fő/program).

 

6. nap: Három Szurdok Gát – Yichang

Reggeli a hajón. A hajóút során látogatás a Három Szurdok Gátnál, amely a világ legnagyobb mesterséges gátja. Hamarosan kikötés és a hajó elhagyása. Transzfer Yichangba. Szállás Yichangban.

 

7. nap: Yichang – Kunming

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. A terület a Sani nép otthona. Délután látogatás Kína legnagyobb réztemplomában, az Aranytemplomban. Építését a Ming-dinasztiából származó Wan Li uralkodásának 30. évfordulójára időzítették. A legenda szerint ez a templom álmában jelent meg a császárnak, majd úgy döntött, hogy a valóságban újrateremti. Egy idő után a templom részben elpusztult, majd a 18. században a hatóságok úgy döntöttek, hogy helyreállítják. Végül a helyreállítás több mint kétszáz tonna sárga bronzba került. Tetőket, istenszobrokat, ajtó- és ablaknyílásokat, tartóoszlopokat készítettek belőle újra. Vacsora egy városi étteremben, szállás Kunmingban.

 

8. nap: Kunming – Yunnan Kőerdő

Reggelit követően kirándulás a Kőerdőbe, ahol a dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák). A Kőerdő a kínai Yunnan tartományban, Shilin közelében, a tartományi fővárostól, Kunmingtól mintegy 120 kilométerre található mészkőformációk figyelemre méltó csoportja. Ezen az egyedülálló helyen magas sziklákat láthatunk, amelyek látszólag cseppkövek módjára emelkednek ki a földből, ezzel egy kőből készült erdő illúzióját keltve. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kunmingban.

 

9. nap: Kunming – Lijiang – óváros – Fekete Sárkány-tó

Reggeli, majd transzfer a vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Lijiangba. Lijiang Kína délnyugati részén található Yunnan tartományban. A ’90-es évek végéig erről a festői kisvárosról mit sem tudtunk, azonban óvárosa 1997-ben felkerül az UNESCO Világörökségi Listájára, mint kulturális örökség. Lijiang város lakossága ugyanis a naxi nemzetiséghez tartozik, akik Kínán belül külön nyelvvel, külön írással és többezer éves történelemmel rendelkeznek. Érkezést követően megtekintjük Lijiang óvárosát, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk.  Látogatás a Teaút mellett fekvő Fekete Sárkány-tónál. A Teaúton közlekedő kereskedőkaravánok egykor a tó mellett álltak meg pihenni. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Lijiangban.

 

10. nap: Lijiang – Shangri-La – Zhiyun templom – Hutiao Xia

Reggeli, majd utazás Shangri-Lába, a Tibeti fennsík szélére. A 3200 méter magasságban fekvő település a tibetiek ősi halhatatlan városáról kapta nevét. Útközben látogatás a 200 éves fákkal övezett Zhiyun templomban, mely a környék öt fő lámakolostora közül az első, valamint a Hutiao szorosnál, mely a Jangce folyó első kanyarulata. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

11. nap: Shangri-La – óváros – Songzanlin kolostor – Napa-tó

Reggeli, majd következő állomásunk a Songzanlin lámakolostor, melyet 1674-ben az 5. dalai láma alapított. Fénykorában 1400 szerzetesnek adott otthont. Ezután felkeressük a Napa-tavat és az óvárost, ahol tipikus tibeti házakat és egy 23 méter magas imamalmot is megtekinthetünk. Utóbbi megmozdításához legalább tíz ember szükséges. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Shangri-Lában.

 

12. nap: Shangri-La – Lijiang …

Reggeli a szállodában. Visszautazás Lijiangba. Útközben látogatás a kődobnál. Lijiang a mai napig megőrizte hiteles történelmi városképét, ezért válhatott a világörökség részévé. Építészete még napjainkban is figyelemre méltó, hiszen a helyi mesteremberek még most, a 21. században is tervrajz nélkül készítik a tradicionális kézműves épületeket, melyek az óváros legfőbb látnivalói. Az épületek falait kézzel festik, ezeket általában madarak vagy virágok díszítik. Napközben ebéd. Transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre.

 

13. nap: ... Budapest

Hazaérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Dazu sziklaszobrai

-          Három szurdok hasadék

-          Dél-Kínai karszt

-          Lijiang óvárosa

 

Várható menetrend szeptemberben: (China Southern)

CZ  650       10SEP BUDAPEST – KANTON      13:00 – 05:55 (11SEP)

CZ 3463      11SEP KANTON – CHONGQING   08:05 – 10:10

 

CZ 2612      21SEP LIJIANG – KANTON          18:00 – 20:40

CZ  649       22SEP KANTON – BUDAPEST      00:55 – 07:20

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

megjegyzések

Minimum létszám: 16 fő

- 12-15 fő közötti létszámfelár: 50.000 Ft

 

Fakultatív program: minimum 10 főtől

 

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

Az útlevélnek az indulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

 

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

szolgáltatások

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise TOP: 9.620 Ft)

- közlekedés külön busszal, hajóval, gyorsvonattal, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelivel, 4*-os hajón 3 éjszaka kétágyas kabinokban teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

 

árak

2024. március 14-től 2025. december 31-ig a normál útlevéllel utazó magyar állampolgárok részére felfüggesztették a vízumigénylési kötelezettséget Kínába, maximum 15 napos utazásokra, így jelen állás szerint nem szükséges ehhez az úthoz sem vízumot igényelni.

 

 

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések  205 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 205 USD/fő a belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket  (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Kötelező borravaló a hajón: kb. 40 USD

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/fő

Érintett területek

 • Kína

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok