Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

KULTURÁLIS ÉS ZENEI UTAZÁS VARNUS XAVERRAL KELET-KANADÁBAN

Utazás alapadatai 2151

4 csillag
Repülő
Budapest
2 felnőtt
2024-08-26, 9 nap / 8 éj
KULTURÁLIS ÉS ZENEI UTAZÁS VARNUS XAVERRAL KELET-KANADÁBAN (****)
Reggeli
Kétágyas standard szoba
Teljes ár
2.658.000 HUF /2 fő
 
                                        

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral a kelet-kanadai óceánparton

Budapest – Halifax – Liverpool – Kejimkujik National Park – Beach Meadows – Cosby szoborpark – Annapolis Royal – Lunenburg – Halifax – Budapest

Nem mindennapi utazásra invitáljuk a kanadai Új-Skóciába 2024 nyarán! A világhírű magyar-kanadai orgonaművész, Varnus Xaver társaságában fedezheti fel Kanada egyik legszebb szegletét. Varnus Xaver kanadai lakhelyén, az új-skóciai Brooklynban egy több mint 170 éves kis templom felújításával egy impozáns és egyedülálló koncertteremet alakított ki. Az orgonaművész itt, a Varnus Hallban ad koncertet egy háromezer sípos koncertorgonán a csoport résztvevőinek, akik kanadai útjuk további állomásait is a klasszikus zene és egyes helyszíneken Varnus Xaver társaságában tölthetik majd.

1. nap • Budapest – Halifax

Elutazás repülőgéppel a kanadai Halifax városába. Érkezés a késő délutáni órákban, transzfer a liverpooli szálláshelyre.

2. nap • Liverpool

A szállodai reggelit követően Liverpool nevezetességeinek felfedezése. A koloniális épületeinek és fekvésének köszönhetően hangulatos kikötőváros egykoron a mi'kmaq őslakosok táborhelye, majd a XVII. században az új-franciaországi alapítók kereskedelmi kikötője volt. 1760-ban az új-angliai Cobb százados lett a település tulajdonosa, aki a várost az angliai Liverpool után nevezte el. Látogatás a Perkins House-ban, ahol a Queens County múzeum található; itt találkozik a csoport először Varnus Xaverral. További látnivalók: a Fort Point világítótorony, a Szentháromság anglikán műemléktemplom, ahol a templom zeneigazgatója egy Bach korálelőjátékot ad elő orgonán. Ezt követően az ódon síremlékeiről nevezetes liverpooli műemlék temető megtekintése. Délután a Varnus Hallban az orgonaművész zártkörű, egyórás hangversenyének meghallgatása, majd a Varnus Rezidencia nyilvános tereinek felfedező sétája következik Varnus Xaver társaságában. Látogatás a brooklyn-i műemlék temetőben, majd ötórai tea a Varnus Hall teázójában.

3. nap • Kejimkujik National Park

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - utazásszervező Utazási Iroda

Reggeli után utazás autóbusszal a kb. egyórás útra lévő Kejimkujik nemzeti parkba, Nova Scotia szívébe. A park buja erdőivel, kanyargó folyóival, szigetekkel tarkított tavaival Nova Scotia vad és érintetlen természeti szépségeibe enged bepillantást. Neve a mi’kmaq „kejimkuji’jk” szóból ered, melynek jelentése: kis tündérek. Az őslakosok fontos kenuútvonalai haladtak itt, melyeket évezredek óta használtak a mi'kmaqok, s utazásaik során kézjegyüket is otthagyták a kőfaragásokon, sziklarajzokon. Kirándulás és túrázás a parkban piknikebéddel. Visszaérkezés a szállodába késő délután.

4. nap • Beach Meadows – Cosby szoborpark

Reggeli után utazás autóbusszal a 10 percnyi autóútra lévő festői és vad szépségű Beach Meadows strandjára, ahol minden adott a teljes kikapcsolódáshoz: óceánparti sétány, öltözők és mosdók szolgálják a látogatók kényelmét. A parton hosszú séta tehető és számtalan remek fotótéma kínálkozik megörökítésre, többek között a távoli Coffin-szigetre nyíló panoráma. Az óceánparton tett látogatás után utazás a brooklyni Cosby szoborparkba. Az egyedülálló Cosby Garden Centre egy kreatív betonszobor-kert Liverpool peremén, gyönyörű fehérfenyők és sziklák ölelésében. Ivan Higgins szobrászművész meghökkentő szoborkreációi szinte egybeolvadnak környezetükkel, a természettel. A kb. egyórás szoborpark-látogatás után vacsora egy elegáns óceánparti étteremben.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - utazásszervező Utazási Iroda

5. nap • Annapolis Royal

Reggeli után egész napos kirándulás autóbusszal a bájos Annapolis Royalba, amely Kanada legrégebbi települése. A vízparti város arculatát nagyban meghatározza a többezer éves mi’kmaq öröksége mellett a mintegy 400 évet átölelő francia, skót és brit történelmi múlt. Itt található Kanada legrégebbi nemzeti történelmi helyszíne, Fort Anne, valamint több mint 135 történelmi örökségként jegyzett ingatlan. Látnivalók: a híres történelmi arborétum, a Port-Royal National Historic Site, a Sinclair Inn Museum, a North Hills Museum, az Annapolisi ár-apály központ (Annapolis Tidal Generating Station). A város felfedezését követően rövid klasszikus zongorakoncert az anglikán templomban a templom zeneigazgatója, Heidi Fewster előadásában. Délután visszaindulás Liverpoolba.

6. nap • Lunenburg

Reggeli után kirándulás a 40 percnyi autóbuszútra lévő UNESCO világörökségi városkába, Lunenburgba. A vízparti város színesre festett épületeinek mintegy 80%-a a XVIII-XIX. századból fennmaradt gyarmati épület. Városnéző séta a történelmi utcákon az üzletek és művészeti galériák között, szabadidő vásárlásra. A híres Szent János-templomban Varnus Xaver 20 perces privát orgonakoncertje hallható. Délután a hajómenetrend függvényében fakultatív program: vitorlázás Nova Scotia partjainál (a program a szabad kapacitás függvényében foglalható, a 2024-es menetrend még nem elérhető). Délután indulás vissza Liverpoolba.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - utazásszervező Utazási Iroda

7. nap • Halifax

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, utazás autóbusszal a kb. kétórás távolságra lévő Halifaxba. Útközben látogatás az 1915-ben épült világhírű Peggy’s Cove világítótoronynál, mely Nova Scotia egyik legismertebb és Kanada egyik legtöbbet fényképezett világítótornya. A nap további részében a Titanic több mint 100 áldozatának nyughelyét, a Fairview Lawn műemlék temetőt, majd az őslakos indián művészek alkotásainak helyet adó Halifaxi Szépművészeti Múzeumot keresik fel az utazók Varnus Xaver kíséretével. További látnivalók: a halifaxi közkönyvtár rendkívül érdekes, modern épülete, a halifaxi városi botanikus kert – a Halifax Public Gardens, mely az észak-amerikai viktoriánus kertek egyik legszebb fennmaradt példája. A kertet a Nova Scotia Kertészeti Társaság alapította 1836-ban, majd 1984-ben nemzeti történelmi helyszínként ismerték el értékét. Séta, majd teázás a kert kávézójában. A nap során szabadidő ebédre. Délután Varnus Xaver 20 perces magánkoncertet ad a katolikus székesegyház nagyorgonáján.

Kulturális és zenei utazás Varnus Xaverral Kelet-Kanadában - utazásszervező Utazási Iroda

8. nap • Halifax – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Egész nap szabad program a város további felfedezésére, pihenésre, vásárlásra. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

9. nap • Budapest

Megérkezés Budapestre a menetrend szerint, a délelőtti órákban. A programok az aktuális nyitvatartások és az időjárás függvényében változhatnak.

Minimum létszám: 20 fő

Az ár nem tartalmazza

 • kanadai belépési engedély (eTA) díja,
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
 • útlemondási biztosítás,
 • fakultatív program
 • borravalók

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest – Halifax – Budapest útvonalon turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
 • a körutazás során légkondicionált autóbusszal
 • 7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • a program szerint egy piknikebéd és egy éttermi vacsora
 • programok, belépőjegyek és koncertek a leírás szerint
 • magyar idegenvezető kísérete végig az utazás során
   

Szállás

7 éjszakai szállás középkategóriájú szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

Érintett területek

 • Kanada
 • HALIFAX (NS)

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok