$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS

Utazás alapadatai 2151

Repülő
Budapest
1 felnőtt
2024-10-22, 12 nap / 11 éj
EGYIPTOM KINCSEI ÉS A NÍLUS
Reggeli
Egyágyas szoba
Teljes ár
1.699.000 HUF /1 fő
 
                                        

Csoportos körutazás és hajóút magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kairó – Gíza – Alexandria – Luxor (Abüdosz - Dendera) – HAJÓN: Karnak – Királyok völgye – Edfu – Kom Ombo – Asszuán – Philae – Kairó

Az ókori Egyiptom közel 4000 évig virágzott a Nílus völgyében, ahol rengeteg gyönyörű templomra és síremlékre bukkanhatunk. Kairo bája különleges hangulatában rejlik. A misztikus piramisok és a nagyváros egybeolvadása sokak számára furcsa lehet első látásra, de a többezer éves múlt szerves része a mindennapoknak, hiszen az emberek az idők kezdete óta alkottak, építkeztek és éltek ezen a területen. A Nílus mentén megelevenednek a történelemkönyv oldalai, káprázatos régészeti kincsek és templomok várják a kalandorokat. Tartson velünk és fedezze fel Egyiptom legszebb szegleteit.

1. nap • Budapest – Kairó

Elutazás közvetlen járattal Budapestről Kairóba a kora délutáni órákban. Érkezést követően transzfer a szállodába. Kairó igazi megapolisszá nőtte ki magát a Nílus mentén, közel 20 millió lakossal rendelkezik az agglomerációval együtt, melyben az ókori egyiptomi emlékek mellett a későbbi korokban épült mecsetek, paloták, valamint modern felhőkarcolók színesítik látképét. Négy éjszakai szállás reggelivel Kairóban.

2. nap • Kairó - Gíza

A korai reggelit követően látogatás Dzsószer fáraó szakkarai lépcsős piramisánál, melynek tervezőjét Imhotepet később istenként tisztelték. A gízai piramisok megtekintése kívülről. Az Óbirodalom korából származó három piramis – Kheopsz (Hufu), Khephrén (Hafré) és Mükerinosz (Menkauré) – közül a legnagyobb a Kheopsz-piramis, melynek 146,5 méter volt egykori magassága. A hatalmas fennsíkon további emlékek találhatók: templomok, a királyi család és előkelőségek masztabái, kisebb piramisok, sírhelyek, a halottkultusszal kapcsolatos építmények és az oroszlán testű, emberfejű 20 méter magas Szfinx. Ezután látogatás a Közel-Kelet legrégebbi és legismertebb múzeumában, az Egyiptomi Múzeumban, mely felbecsülhetetlen értékeket őriz az ókori egyiptomi civilizáció múltjából. Visszatérés a szállodába.

Egyiptom, nílusihajóúttal - utazásszervező utazási iroda

3. nap • Kairó

Reggeli után kairói városnézés. Látogatás a nemrégiben nyílt Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumában, ahol megismerhető az ország történelme a predinasztikus kortól napjainkig. Később az egyiptomi kereszténység emlékeinek felkeresése a kopt-negyedben. Itt található a VII. században épült impozáns Függő Templom, melyet Szűz Mária dicsőségére emeltek. A templom előkertjében keresztény jeleneteket ábrázoló mozaik képek láthatók. Keskeny utcákon haladva lehet eljutni a Szent Szergiusz- templomhoz, mely a Szent Családról szóló legendának köszönheti ismertségét. A legenda szerint arra a rejtekhelyre épült, ahol Mária, József és a kis Jézus talált menedéket Heródes üldöztetése elől. Ebéd után látogatás a Citadellában, melyet eredetileg Szaladin, a keresztes hadjáratok hőse építtette 1172 körül. A Mohamed Ali mecset megtekintését követően szabadprogram a Khan el-Khalili bazárban. Szállás Kairóban.

4. nap • Kairó – Alexandria

Korai reggelit követően egész napos kirándulás Alexandriába, melynek egykori pharoszi világítótornya és ókori könyvtára alapozta meg hírnevét. Séta a Nagy Sándor alapította városban: a Qaitbey erőd, a római amfiteátrum, a katakombák és Pompeius oszlopa, valamint a Mediterrán-tenger partján található Montaza kert megtekintése. Útközben ebéd egy helyi étteremben. Visszatérés Kairóba.

Egyiptom, nílusihajóúttal - utazásszervező utazási iroda

5. nap • Kairó – Luxor

A hajnali órákban elutazás repülőgéppel Kairóból Luxorba, mely egykor a Théba nevet viselte. Transzfer a szállodába, pihenés és két éjszakai szállás reggelivel Luxorban.

6. nap • Kairó – Luxor – (Abüdosz – Dendera)

Szabadprogram vagy fakultatív programlehetőség: kirándulás Abüdoszba és Denderába. Látogatás Abüdoszban, a szent városban, Ozirisz kultuszának központjába, I. Széthi templomának megtekintése. Továbbutazás a denderai Hathor templomához, mely i.e. IV. századból származik és az egyik legdíszesebb szentély. 17 méter magas díszes oszlopcsarnok, domborművek és kripták sora várja a látogatót. Innen származik a Louvre-ban található denderai zodiákus is, melyet egy gyűjtő a XIX. században a mennyezetből vágatott ki és szállíttatta Franciaországba. A program ebédet nem tartalmaz.

7. nap • Luxor – Karnak

Reggeli, majd bejelentkezés a nílusi hajóra. Később látogatás a Nílustól keletre található luxori templomban, melyet III. Amenhotep kezdett építeni az i.e. XIV. században. A templom kaputornyát (pülónját) két kolosszus és egy gránit obeliszk őrzi, melynek párja a párizsi Concorde téren található. Később a karnaki templomkomplexum megtekintése, mely három templomkörzetet – Ámon-Ré, Mut és Montu – foglal magában több kisebb templommal együtt. Az építése folyamatos volt, mind bővítették az i.e. XX. századtól a görög-római korig, közel 30 fáraó uralkodása alatt, a legnagyobb és legfontosabb vallási helyszíne az ókori Egyiptomnak. Négy éjszakai szállás a hajón teljes ellátással.

Egyiptom, nílusi hajóúttal - utazásszervező utazási iroda

8. nap • Királyok völgye – Edfu

Reggelit követően a nyugati part nevezetességeinek felkeresése: a Memnon kolosszusok, majd Deir el-Bahari néven is ismert Hatsepszut királynő halotti temploma és a legendás Királyok völgyének megtekintése. A fáraók a temetkezési helyüknek ezt az akkor nehezen megközelíthető és könnyen őrizhető völgykatlant választották. A sziklák közé ékelődő völgyek sokaságában a királysírok szétszórva helyezkednek el. Három sírkamra felkeresése. Azonban a legdíszesebb sírok (I. Széti, V. és VI. Ramszesz, Tutanhamon) kiegészítőjeggyel, helyszíni fizetéssel tekinthetők meg, a kamrák aktuális nyitva tartásának függvényében. Visszatérés a hajóra, később továbbhajózás Edfu felé.

9. nap • Edfu – Kom Ombo – Asszuán

Délelőtt a Hórusz és Hathor isteneknek ajánlott edfui templom felfedezése. A hajóra történő visszaérkezést követően továbbhajózás Kom Ombo felé. Érkezést követően Hórusz, a sólyomisten és Sobek, a krokodilisten tiszteletére a Nílus partján épített Kom Ombo-i templomegyüttes felfedezése, mely gyalogosan kb. 5 percnyire található. Visszatérés a hajóhoz, majd az utazás folytatása Asszuán irányába.

10. nap • Asszuán – (Abu Szimbel)

A kora hajnali órákban fakultatív programlehetőség: utazás autóbusszal a 2-3 órányira fekvő Abu Szimbel-i sziklatemplomokhoz. A világ egyik leglátványosabb mentőakciójában közel 50 ország vett részt és 15 év alatt darabokra bontva és újra felépítve átköltöztették a két templomot így megmentve a víz alá kerüléstől. A Ré napistennek szentelt déli templom előtt II. Ramszesz négy 20 méteres ülő alakja őrzi a bejáratot. A templom belseje is monumentális, melynek legmélyebben fekvő szentélyét az év szakaszában csak kétszer éri el a felkelő nap sugara – február 22. és október 22. – megvilágítva a háromezer éves szobrok arcát. Az északi templomot Hathor istennőnek és II. Ramszesz feleségének Nefertarinak emeltette. Visszatérés a hajóra.

11. nap • Asszuán – Philae

Reggeli, majd kijelentkezés a hajóról. Asszuánban a nagy gát megtekintése, mely Afrika legnagyobb duzzasztógátja. Látogatás Philae templomához, melyet Ízisz istennő tiszteletére építettek és amelyet a régi asszuáni-gát megépítésekor szintén átmenekítettek egy másik szigetre, ami motoros kishajóval közelíthető meg. Ezt követően a Befejezetlen Obeliszk megtekintése. Este fakultatív program helyszíni fizetéssel: hang- és fényjáték megtekintése a Philae templomnál. Egy éjszakai szállás reggelivel Asszuánban.

12. nap Asszuán – Kairó – Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre és hazautazás átszállással Budapestre. Megérkezés a kora délutáni órákban.

Minimum létszám: 15 fő

Az ár nem tartalmazza

 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • borravalók (javasolt mértéke kb. 7-9 USD/fő/nap)
 • fakultatív programok (minimum létszám: 10 fő)
  • Abüdosz – Dendera
  • Abu Szimbel

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Kairó – Luxor és Asszuán – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal,
  valamint a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • vízumdíj
 • 7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel
 • 4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással,  valamint 3 alkalommal ebéd
 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
 • magyar idegenvezető

Szállás

7 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

4 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti ötcsillagos nílusi hajó kétágyas kabinjaiban teljes ellátással, valamint 3 alkalommal ebéd

Érintett területek

 • Egyiptom
 • Kairó

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok