$TO

object(sfOutputEscaperArrayDecorator)#148 (3) {
 ["count":"sfOutputEscaperArrayDecorator":private]=>
 int(27)
 ["value":protected]=>
 array(27) {
  ["id"]=>
  string(3) "167"
  ["name"]=>
  string(10) "OTP Travel"
  ["company_name"]=>
  string(15) "OTP Travel Kft."
  ["company_city"]=>
  string(8) "Budapest"
  ["company_zip"]=>
  string(4) "1051"
  ["company_address"]=>
  string(13) "Nádor u. 21."
  ["vat_number"]=>
  string(13) "10174902-2-41"
  ["company_registration_number"]=>
  string(12) "01-09-060469"
  ["licence_number"]=>
  string(14) "R-0115/92/2001"
  ["email_reservation"]=>
  string(23) "management@otptravel.hu"
  ["email_reservation2"]=>
  string(0) ""
  ["email_reservation3"]=>
  string(0) ""
  ["websites"]=>
  string(16) "www.otptravel.hu"
  ["email_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["order_footer_info"]=>
  string(0) ""
  ["is_travel_agency"]=>
  bool(false)
  ["is_tour_operator"]=>
  bool(true)
  ["is_public"]=>
  bool(true)
  ["is_active"]=>
  bool(true)
  ["insurance_bank"]=>
  string(0) ""
  ["insurance_number"]=>
  string(0) ""
  ["reservation_email"]=>
  string(0) ""
  ["finance_email"]=>
  string(0) ""
  ["nu3_enabled"]=>
  bool(false)
  ["nu3_ta_id"]=>
  NULL
  ["created_at"]=>
  string(19) "2014-09-11 09:52:00"
  ["updated_at"]=>
  string(19) "2022-05-10 07:53:16"
 }
 ["escapingMethod":protected]=>
 string(16) "esc_specialchars"
}
OTP Travel

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

AZ AMALFI-PART KINCSEI

Utazás alapadatai 2151

3 csillag
Repülő
Budapest
2 felnőtt
2024-09-24, 6 nap / 5 éj
AZ AMALFI-PART KINCSEI (***)
Reggeli
Kétágyas szoba
Teljes ár
1.278.000 HUF /2 fő
 
                                        

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel

A Nápolyi-öböl szépségeihez kevés vidék fogható. Északról Nápoly városa, keletről a Vezúv, délről a Sorrentói-félsziget foglalja keretbe a meredek sziklákkal, pasztellszínű városkákkal pettyezett partvidéket és a tenger azúrkékjét. Mediterrán életérzés, az igazi dolce vita várja itt az utazókat, mely minden érzékszervre hat. Pompei páratlan érintetlenségben feltárt városa teljes és átfogó példája az ókori római civilizáció történelmének, építészetének, közösségi életének. Az Amalfi-part sziklameredélyeken kapaszkodó tengerparti városkái, Ravello, Amalfi, Positano bájos, színes házaikkal, citromfáikkal és lélegzetelállító panorámájukkal csábítják el az utazót. Sorrento ódon utcácskáin és piazzáin, megkapó szépségű nemesi paloták között sétálva érdemes a híres limoncellót is megkóstolni, melynek hazája a város. Capri szigete igazi ékszerdoboz, valamint a gasztronómia örömök, a helyi finomságok zamata mind hozzájárul az utazás élményeihez.

1. nap: Budapest – Nápoly – Sorrento

Elutazás repülőgéppel Budapestről Nápolyba. A megérkezés után panoráma városnézés Nápoly városában autóbusszal, mely során olyan nevezetességek láthatók kívülről, mint a Castel Nuovo, a San Carlo operaház vagy a Piazza del Jesú Nuovo. Út közben egy szelet híres nápolyi pizza és espresso kóstolására is alkalom nyílik. Továbbutazás Sorrentóba, a szállodai szobák elfoglalása. A rendelkezésre álló szabadidő függvényében séta a városban az idegenvezetővel. Szállás Sorrento környékén.

2. nap: Pompei és a Vezúv

Reggeli után utazás a ma is aktív Vezúvhoz, mely a környék fölé magasodva uralja a látképet. Utazás 1000 méterig autóbusszal, majd onnan gyalogtúra az 1280 méteres magasságban lévő kráterig, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik az öbölre. Ezt követően kirándulás Pompei híres romvárosába. Itália ma is aktív vulkánja, a Vezúv i. sz. 79-es kitörésével egy virágzó, ősi várost temetett maga alá, ezzel napjaink egyik legérdekesebb régészeti lelőhelyét létrehozva, ahol fantasztikus épségben tárulnak a látogatók szeme elé az ókori élet hétköznapjai. A séta során megtekinthetők a hagyományos, átriumos lakóházak, piacok, terek, fürdők, mozaikok és freskók. A program után helyi termelői finomságok (olíva olaj, szalámi, bor) kóstolása egy farmon. Szállás Sorrento környékén.

Az Amalfi-part kincsei - csoportos körutazás - utazásszervező utazási iroda

3. nap: Capri szigete

Egész napos kirándulás Capri szigetére. Indulás a sorrentói kikötőből hajóval (az út kb. félórás), majd a megérkezés után utazás minibusszal Anacapriba. Libegővel feljutás a Capri legmagasabb pontjára, a Monte Solaróra. Séta a Villa San Micheléhez, mely Axel Munthe (1857-1949) svéd orvos háza és életműve volt. A villa ma múzeumként működik; gyönyörű kert öleli körül, melyet Olaszország legszebb magánparkjaként tartanak számon. A látogatás után ebédelési lehetőség Anacapriban. Visszautazás Capriba, séta a Piazza Umbertóra, becenevén a Piazettára, ahonnan csodás panoráma nyílik Caprira és a tengerre. Időjárás függvényében rövid hajókázás a sziget körül. A hajókázást követően visszautazás komppal Sorrentóba. Szállás Sorrento környékén.

4. nap: Positano – Amalfi – Ravello

Reggeli után az Amalfi-part szépségeinek felfedezése. Az Amalfi-part 50 kilométer hosszú szakasza a Sorrentói-félsziget déli szélén húzódik, s méltán Itália egyik legszebb partvidéke. A festői parvidék meredek sziklái között kis strandok bújnak meg, pasztellszínű halászfalvai képeslapra kívánkoznak. Az első megálló Positano tengerparti városkája, mely fantasztikus látványt nyújt meredek sziklára épült színes házaival. Innen utazás Amalfiba busszal, mely a középkorban az azonos nevű tengeri köztársaság központja volt, ma az UNESCO Világörökségének része. Amalfiból továbbutazás a romantikus hangulatú Ravellóba, mely az Amalfi-part rejtett gyöngyszeme. Az évek során színészek, énekesek, költők kedvelt nyaraló- és lakóhelye is volt a városka. Visszautazás Sorrentóba. Út közben megálló egy farmon, ahol a népszerű olasz citromlikőr, a limoncello kóstolására nyílik alkalom. Szállás Sorrento környékén.

Az Amalfi-part kincsei - csoportos körutazás - utazásszervező utazási iroda

5. nap: Procida szigete

A Nápoly környéki szigetek közül talán Procida maradt meg a legérintetlenebb formában. Mintha megállt volna az idő a Nápolyi-öbölből kiemelkedő, csupán 3,7 km2-es, vulkanikus kis szigeten, Capri és Positano elegáns szomszédságában. Napszítta, színes falvai ismerősnek tűnhetnek a Tehetséges Mr.Ripley és a Neruda Postása című filmek lenyűgöző helyszíneiből. A Terra Murrata erőd-falvából, a sziget legmagasabb pontjáról tiszta időben a Vezúv is látható. Marina Grandétól, a kikötőtől rövid sétára Corricella falvában a halászok békésen javítgatják hálójukat, a trattoriák asztalára a napi fogás tengeri finomságai kerülnek. A sziget különleges, vastag héjú citromaiból készül a legfinomabb limoncello. A fakultatív program keretén belül Nápolyból szárnyashajóval lehet eljutni a szigetre. Szállás Sorrento környékén.

6. nap: Sorrento – Nápoly – Budapest

Szabad program Sorrentóban vásárlásra, pihenésre, séta az idegenvezetővel. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülőgéppel Budapestre. Minimum létszám 20 fő. Fontos információ az út nehézségi szintjével és egészségügyi kockázataival kapcsolatban: Az utazás egyes napjai akár 3-4 órás gyalogos városnézést, illetve programot is tartalmaznak. Az utazáshoz megfelelő fizikai állapot és erőnlét szükséges. Mozgásszervi problémákkal rendelkező utasoknak a körutazás nem javasolt.

Az ár nem tartalmazza

 • félpanzió
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás
 • fakultatív program
 • borravalók

Az ár tartalmazza

 • utazás repülőgéppel Budapest – Nápoly – Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
 • 5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátás
 • a leírás szerinti programok belépőkkel
 • idegenforgalmi adók
 • magyar idegenvezető

Szállás

5 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban

Érintett területek

 • Olaszország
 • x
 • Amalfi part

További időpontok >>

Indulási időpont

Ajánlatok szűkítése

Ajánlatok